Ад

Ад

Почитателите на Дан Браун могат да бъдат доволни след като на 14 май, излезе от печат новата му книга „Ад“. Жанрът на романа отново е мистерия,  трилър, както и предхождащите го части: „Ангели и Демони“, „Шифърът на Леонардо“ и „Изгубеният символ“.

Професор Лангдън се събужда в болница, с рана на главата и никакви спомени от последните няколко дни. Последният му спомен е как се разхожда в кампуса на Харвардския университет, но сега лежи ранен във Флоренция. Лекуващата го лекарка му разказва, че има сътресение в следствие на куршум. В това време, Вайента – жена –убиец, преследващата Робърт, нахлува в болницата, убива доктора и се отправя към стаята, където лежи Лангдън. Сиена успява да я изпревари и го води в апартамента си.

След разказа на Сиена как е попаднал в болницата, Робърт намира в джоба си цилиндър с знак за биологична опасност и решава да се обади на посолството на САЩ. От там му съобщават , че го издирва и изискват локацията му. Предпазливостта го кара да даде адреса срещу този, на който се намира в момента. Скоро вижда въоръжената Вайента  да се промъква на даденият от него адрес. Американското правителство го иска мъртъв.

Робърт решава да отвори контейнера. В него намира средновековна кост, модифицирана с високотехнологичен проектор, на който е изобразена „Картата на Ада“ от Ботичели, а на дъното й са думите „Истината може да бъде видяна само през очите на смъртта“. Изведнъж войници нападат сградата, където са Сиена и Лангдън, който едвам успяват да избягат…..

Напрегнато действие, конспирация в Световната здравна организация , гонитба и разшифроване на следи – всичко това отново е на лице в новия роман на Дан Браун.

Facebook коментари

коментара

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Моля въведете символите от картинката

Please type the characters of this captcha image in the input box

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top